Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα
Κόστος για 4 άτομα : 12 ευρώ
Υλικά : 1 κιλό κάστανα
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ βούτυρο
1 κιλό άχνη
4 βανίλιες
100 ml ζαχαρούχο γάλα
1 σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. φουντούκι τριμμένο
100 ml μαστίχα Χίου
100 ml χυμό πορτοκάλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε για 5' λεπτά τα κάστανα, αφού τα έχουμε χαράξει πρώτα, τα καθαρίζουμε και τα ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά σε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια πολτοποιούμαι τα κάστανα, προσθέτουμε 2 κουταλάκια βούτυρο, το  ζαχαρούχο γάλα, 2 βανίλιες και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε σε μπελ- μαρί για 10 λεπτά.
  • Χτυπάμε 300 ml  κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και 2 βανίλιες μέχρι να γίνουν σαντιγί. Την παγώνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπελ- μαρί προσθέτουμε 3 κουταλάκια βούτυρο, 100ml κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια και τη μαστίχα και ανακατεύουμε πολύ καλά .

ΣΤΗΣΙΜΟ
Τοποθετούμε τον πουρέ από κάστανο σε πιατέλα με όσο πιο πολύ ύψος μπορούμε να του δώσουμε. Τυλίγουμε τη σαντιγί μας γύρω γύρω από το γλυκό και αφού κρυώσει ρίχνουμε τη σοκολάτα θερμοκρασίας δωματίου από πάνω και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Tips:
  • Τα κάστανα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα όταν είναι ζεστά!
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο φουντούκι πάνω στο γλυκό σας!
  • Η σοκολάτα εάν είναι καυτή θα λιώσει το γλυκό μας!

Μπορείτε να το απολαύσετε με ένα ποτήρι Moscato D'Asti!!!


1 σχόλιο:

  1. Βλέπω την εικόνα και θέλω να το φάω τώρα!!!Μπράβο!!!Τέλεια συνταγή!

    HOME-MADE TREASURES
    "innikolskitchen.blogspot.gr"

    ΑπάντησηΔιαγραφή